Kerti jacuzzi választás - 5 dolog amit mindenképpen tudni kell!

hydropool 770 jacuzzi3

Ki ne szeretne egy jacuzzit a kertjébe, és a szabadban élvezni a masszázsmedence kényeztetését? Ahhoz, hogy a kerti jacuzzi a várva várt örömöt és kikapcsolódást hozza, és ne a bosszúságot, az alábbi dolgokkal számolni kell!

Kerti jacuzzi - mire kell figyelni?

1.Megfelelő talapzat

Bármennyire is vonzónak tűnhet a jacuzzit közvetlenül a fűre állítani, sajnos ez több dolog miatt sem ajánlatos. A jacuzzi önmagában több mázsát nyom, ehhez még hozzájön a víz és a fürdőzők súlya. Ekkora súly alatt a legjobban előkészített, ledöngölt föld is megsüllyedhet, ami balesetveszélyes, és a jacuzziban is kárt tehet. A legfontosabb, hogy a jacuzzit csak szilárd, vízszintes alapra lehet telepíteni, ami lehet beton-, kő- vagy fatalapzat is, és ennek az alapnak megfelelő teherbírással kell rendelkeznie. Nagyságrendileg 730 kg/m2 teherbírással lehet kalkulálni, de ez függ a jacuzzi típusától, ezért ezt mindenképpen előre egyeztetni kell.

2. Áram csatlakozási lehetőség

A kerti jacuzzi műkődtetéséhez áramra van szükség, ezért a jakuzzi helyének kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy legyen a közelben áram csatlakozási lehetőség. A jacuzzit egy slaggal, kerti csapról is fel lehet tölteni ezért az nem gond, ha nincs a közelben vízcsap.

3. Megfelelő hőszigetelés

Kültéri használatra mindenképpen csak hőszigetelt, és jó hőszigeteléssel rendelkező jacuzzit érdemes vásárolni. A jacuzzi fűtése fogyasztja a legtöbb áramot, és megfelelő hőszigetelés nélkül eléggé megnövekedhet a villanyszámla, főleg ha télen is szeretnék használni a masszázsmedencét

4. Thermotető használata

A thermotető segít a jacuzzi hőmérsékletét megtartani, ezért ha nem használják a jacuzzit, mindenképpen tegyenek rá thermotetőt. Hiába rendelkezik elsőosztályú szigeteléssel egy jacuzzi, ha a nap 24 órájában fedetlenül van sok energia kárba vész. A thermotetők olyan jól szigeteltek, hogy hiába van meleg víz a jacuzziban, a thermotetőre esett hó nem olvad meg. Ezen kívül a thermotető a medence vízének tisztán tartásában is segít, ugyanis ha a jacuzzit a kertben használjuk sokkal több szennyeződés kerülhet bele például a szél belefúj faleveleket, port, mint egy beltéri masszázsmedence esetében.

5. Víztisztaság

A kerti jacuzzi helyének kiválasztásánál érdemes azt is figyelembe venni, hogy tudják majd a jacuzzi vizét tisztán tartani. Például fa alá helyezni a jacuzzit nem a legjobb választás, mert a lehulló levelek a jacuzziban fognak landolni.

A legtöbb koszt általában az emberek viszik a vízbe, ezért is érdemes nem csak a jacuzzi alá, hanem a jacuzzi köré valamilyen alapot építeni, mert ha például fűről lehet a jacuzziba bemenni, sok szennyeződés fog a vizbe kerülni.

A jacuzzi köré épített medence házikó még kényelmesebbé teszi a kerti jacuzzi használatát, akár esőben, hóesésben is lehetővé teszik a masszázsmedence használatát, valamennyi árnyékot is nyújt, ami jól jön a nagy kánikulában.

Medence házikó masszázsmedencével

 

 

 

 

 

Kerti jacuzzi
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás