Jacuzzi jótékony hatása

jacuzzi hőmérséklet

A jacuzzi szóról a legtöbb embernek a wellness, a kényeztetés jut az eszébe, pedig a Jacuzzi fivérek az első jacuzzit orvosi célból készítették, hiszen a hidroterápiának, masszázsfürdőnek számos pozitív hatása van nem csak a lelkünkre hanem a testünkre is. Összeszedtük a jacuzzi jótékony hatásai közül a 7 legfontosabbat.

Jacuzzi jótékony hatásai

1.Stresszoldó

A stressz izomgörcsöt, fejfájást, fáradtságot okozhat. A jacuzziban lévő meleg víz, a hidromasszázs és felhajtóerő kombinációja csökkentik a feszültséget és a stresszt. A vízben a felhajtóerőnek köszönhetően az izmok és izületek kevésbé terheltek, a hő hatására meg javul az izmok vérkeringése. A hidromasszázs ellazítja a megfeszült izmokat és serkenti az endorfin termelést, amit a test természetes fájdalom-csillapítójának is szoktak nevezni.

 

2. Csökkenti az izületi gyulladás fájdalmait

Az Arthritis Research UK is javasolja a jacuzzi használatát az ízületi gyulladásban szenvedők számára. A meleg vízben ellazulnak az izmok, kitágulnak az erek, ezáltal javul a vérkeringés, különösen a végtagoknál. Ennek hatására csökken a fájdalom és az ízületi merevség, és könnyedebbé válik a mozgás a napi tevékenység során.

 

3. Csökkenti a vércukorszintet

A New England Journal of Medicine tanulmányában 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeket vizsgáltak, akik heti 6 napon át, napi 30 percig használták a jacuzzit. Az eredmény, 3 hét után átlagosan 13% -kal csökkent a betegek vércukorszintje.

 

4. Nyugodtabb alvás

Nem kell többet a bárányokat számolni! A Sleep folyóíratban megjelent tanulmány szerint, akik lefekvés előtt masszázsedencét használtak, azok nem csak gyorsabban aludtak el, hanem mélyebb, pihentetőbb alvásról számoltak be.

pihentető alvás

 

5. Csökkenti a fejfájást

A meleg hatására kitágulnak az erek, így csökken a fejben lévő nyomás, ami segíti a fejfájás megszüntetését.  A jakuzzi relaxáló hatása szintén segít megszabadítani a fejfájástól.

 

6. Megelőzi a narancsbőr kialakulását

A jacuzzi vérkeringésre és az anyagcserére gyakorolt jótékony hatása felgyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből, ami segít megelőzni a narancsbőr kialakulását.

 

7. Enyhíti a vérkeringési- és anyagcsere-zavarokat

A  meleg vízben a test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul, a vérnyomás csökken, a sejtek számára szállított oxigén és tápanyag mennyisége többszörösére nő.

Jacuzzi jótékony hatása
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás