Mennyi az ideális jacuzzi hőmérséklet?

jacuzzi hőmérséklet

Hány fokos legyen a víz a jacuzziban, mennyi az ideális jacuzzi hőmérséklet? 

A jacuzzi vízhőmérsékletének meghatározásához fontos figyelembe venni, hogy kik fogják használni, ugyanis más az ideális vízhőmérséklet egészséges felnőttek vagy például gyerekek számára.

 

Ideális jacuzzi hőmérséklet egészséges felnőtteknek

Általános szabályként elmondható, hogy az ideális vízhőmérséklet a masszázsmedencében 37 Celsius. Ezt vehetjük kiinduló pontnak, de ettől eltérhetnek az egyéni igények. A tapasztalat szerint a hölgyek jobban kedvelik a melegebb, 38-39 fokos vizet, míg a férfiak inkább a 37 fok körüli hőmérsékletet preferálják. A legjobb, ha első használat előtt beállítják 37 fokra, és kipróbálják, hogy mennyire érzik kényelmesnek, és ha szükséges változtatnak rajta. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a túlságosan meleg víz nagyon megterheli a szervezetet, ezért 40 Celsiusnál magasabbra semmiképpen sem állítsuk, bármennyire csábítónak tűnik is. 

Idősebb emberek, vagy akiknek egészségügyi problémáik vannak, mint például magas vérnyomás vagy szívpanaszok, cukorbetegség mindenképpen konzultáljanak orvosukkal a jacuzzi használata előtt, és csak alacsonyabb hőmérsékleten használják a masszázsmedencét.

 

Ideális jacuzzi hőmérséklet gyerekeknek

A jacuzzi használata 5 éves kor alatt nem ajánlott, és 5 éves kor felett is csak akkor, ha a gyerek elég magas, és biztonsággal tudja használni a masszázsmedencét, természetesen csak szülői felügyelet mellett. A gyerekek teste gyorsabban felmelegszik a hő hatására, ezért fontos, hogy a víz hőmérséklete maximum 36 fokos legyen, de inkább alacsonyabb. És még ilyen vízhőmérséklet mellett is a gyerekek 10-15 percnél többet ne használják a jakuzzit. Ha nem tudjuk lebeszélni a gyereket a pezsgőfürdőről, akkor is mindenképpen tartsanak szünetet. Tehát 10-15 perc fürdőzés után menjenek ki a masszázsmedencéből, várják meg, míg a visszaáll a testhőmérséklet, és később menjen be újra a vízbe még néhány percre.

 

Ideális jacuzzi hőmérséklet terhes hölgyek számára

Bizonyos szabályok betartása mellett a terhes hölgyeknek sem kell lemondaniuk a masszázsmedence élményéről. A legfontosabb, hogy csak akkor használják a jacuzzit, ha az orvos erre engedélyt adott. A másik fontos szabály, hogy maximum 36 fokos legyen a jacuzzi a hőmérséklete vagy alacsonyabb. A harmadik szabály pedig, hogy 10 percnél tovább ne legyenek a jacuzziban.

 

Arra is érdemes figyelni, hogy a jacuzzi fenntartási költségeit nagyben befolyásolja, hogy milyen hőfokot állítunk be neki. Ha csak hétvégén használják, akkor érdemes levenni hétköznap a hőfokot, és csak hétvégére beállítani a magasabb vízhőfokot.

 

 

 

Mennyi az ideális jacuzzi hőmérséklet?
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás