Jacuzzi jelentése, jacuzzi története

Elég sok félreértés van a jacuzzi jelentését illetően. Mi pontosan a jacuzzi, honnan jön ez a név és hogyan született ez a nagyszerű találmány? 

Nordenstil masszázs medence házikó

Jacuzzi jelentése

A jacuzzi jelentése a hétköznapi szóhasználatban masszázsmedence, pezsgőfürdő. A jacuzzin kívül találkozni lehet még jakuzzi és dzsakuzzi írásmódokkal is.

 

Honnan ered a jacuzzi szó?

 

A jacuzzi egy családnév, a pezsgőfürdő feltalálójának a családneve.

 

Jacuzzi története röviden

A hét Jacuzzi testvér (Franco, Valeriano, Gelindo, Candido, Giocondo, Giovanni és Rachele) Olaszországból az Egyesült Államokba költözött, és ott indítottak vállalkozást az 1900-as évek elején.

 

Többféle tevékenységgel foglalkoztak, leginkább olyan dolgokkal, amiknek köze volt a gépekhez és a vízhez, mint például öntözőrendszer, vízfelhozatal a legmélyebb rétegekből is és hasonlók. 

 

A pezsgőfürdő ötlete onnan jött, hogy egy családtagnak terápiára volt szüksége, és ebből a célból építették meg az első jacuzzit, amit kicsit továbbfejlesztve rövidesen már kórházak is elkezdtek használni.

 

Roy Jacuzzi, ennek az üzletnek a beindítója felismerte, hogy a kényelem és kényeztetés olyan dolog, amire a legtöbb ember vágyik és hajlandó is pénzt áldozni rá, ezért némi továbbfejlesztés és finomítás után elkészült a ma is ismert jacuzzi.

 

A jacuzzinak akkora sikere lett, hogy a jacuzzi szó mára a pezsgőfürdő vagy masszázsmedence kifejezések szinonimájává vált, pedig ma már több tucat cég foglalkozik masszázsmedence gyártással, tehát ma már nem csak Jacuzzi márkájú jacuzzit vásárolhatunk.

Jacuzzi jelentése, jacuzzi története
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás