Jacuzzi fenntartási költsége - ennyibe kerül egy jacuzzi üzemeltetése

Masszázsmedence

Mennyibe kerül a jacuzzi üzemeltetése, mennyi a jacuzzi fenntartási költsége? Egyszerűnek tűnik a kérdés, de mégsem olyan egyszerű megválaszolni, ugyanis a költségek nagy mértékben függnek attól, hogy hogyan használják a jacuzzit. Egy autó fogyasztását is befolyásolja hogy városban vagy autópályán használják, mennyire vannak felfújva a gumik, hányan ülnek benne, milyen stílusban vezet a sofőr. Nincs ez másképp a jacuzzi esetében sem, de összeszedtük azokat a költségeket, amikkel egy jacuzzi üzemeltetése során számolni kell.

 

Jacuzzi fenntartási költsége

 

1.Víz

Az egyik költség amivel számolni kell a jacuzzi üzemeltetése során az a víznek a költsége. Egy jacuzziba mérettől függően 800-1500 liter víz kell. Ezt normál használat és megfelelő vízkezelés esetén 3-6 havonta cserélni kell. Valamennyi víz óhatatlanul elpárolog, amit pótolni kell. Szabadtéri használat esetén több víz párolog, mint beltéren. A használat is befolyásolja a vízfogyasztást, ugyanis a felhasználók mikor kijönnek a jacuzziból, valamennyi vizet "kihordanak" a medencéből, ha például gyerekek sokat ugrálnak ki -be a jacuzziból azzal is sok vizet kihordanak, amit pótolni kell.

 

2. Vízkezelés

A jacuzzi vízkezeléséhez használt vegyszer költsége átlagban heti 300 Ft, de itt is sok múlik a jacuzzi használatától és a víz minőségétől, hogy mennyire kemény vagy lágy a víz. Ha nem használják a jacuzzit, akkor is szükség van minimális vegyszerre, ha többen használják, akkor értelemszerűen többre. Jacuzzi használata előtt mindig zuhanyozzanak le, és figyeljenek, hogy ne vigyenek koszt a vízbe!

Egyes jacuzzikba már építenek ózonfuvókát, aminek használatával csökkenthető a szükséges vegyszerek mennyisége.

Masszázsmedence

3. Szűrő

A jacuzzi megfelelő vízkezeléséhez szűrőre is szükség van, amit 1-2 hetente tisztítani kell, és évente javasolt cserélni. Jacuzzi típustól függ a szűrőbetétek száma, van amelyikben egy db van, de van olyan is, amelyikben 5. Egy db szűrőbetét költsége kb. 15-20.000 Ft.

 

4. Áramfogyasztás

Az áramfogyasztással szintén számolni kell a jacuzzi fenttartási költségének kalkulálásánál. Az áramfogyasztás nagy része a szűrésből és a fűtésből áll. Függ attól, hogy napi hány órát szűrjük a vizet, és milyen hőfokot állítunk be neki. Ha csak hétvégén használják, akkor érdemes levenni hétköznap a hőfokot, és csak hétvégére beállítani a magasabb vízhőfokot. Az is befolyásolja a költségeket, hogy mennyire jól hőszigetelt jacuzzit választottak és hogy használat után vissza teszik-e a thermotetőt. Átlagos használat esetén medence mérettől függően havi 5000-9000 Ft költséggel lehet kalkulálni.

 

5. Medence porszívó

Előfordulhat hogy olyan szennyeződés kerül a vízbe, leginkább kültéri használat esetén, amit csak medence porszívóval lehet eltávolítani. 15000 Ft-ért már lehet kapni olyan medence porszívót, amivel ezeket a szennyeződéseket el lehet távolítani.

 

Ezek a legfontosabb költségek, amikkel egy jacuzzi üzemeltetése során számolni kell. Ha segítséget szeretne kérni az Ön számára legmegfelelőbb jacuzzi kiválasztásához, kérje ingyenes szaktanácsadásunkat!

 

Zsigri László

Telefon: +36 30 229 4478

E-mail: zsigri.laszlo@nordenstil.com

Válasszon!







Jacuzzi fenntartási költsége
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás