Jacuzzi otthonra - a jacuzzi vásárlás 7 legfontosabb szempontja

jacuzzi hőmérséklet

Jacuzzi vásárlás hosszú távra szóló döntés, ezért fontos, hogy a számunkra legmegfelelőbb jacuzzit válasszuk.  Mik a legfontosabb szempontok amiket jacuzzi vásárlásnál figyelembe kell venni, hogy a tökéletes jacuzzi kerüljön otthonába? Segítünk eligazodni a sok információ között.

 

Jacuzzi otthonra - a jacuzzi választás 7 legfontosabb szempontja

 

1.Méret

Jacuzzi vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy hányan fogják használni a jacuzzit és ez alapján kiválasztani a méretet. Ha csak a szűkebb család használja, akkor elég egy kisebb, de ha időnként barátaikat is áthívnák egy közös jacuzzi partyra akkor érdemes nagyobbat választani. Fontos tudni, hogy ha egy jacuzziban 4 férőhelyet alakítottak ki, az nem feltétlenül jelenti, hogy egyszerre négy felnőtt ember tudja használni. A jacuzzi gyártók arra törekszenek, hogy a masszázsmedence minél több féle élményt nyújtson, mindegyik férőhelynél máshol helyezkednek el a fúvókák, de ha mindegyik férőhelyen ül valaki, akkor lehet, hogy a lábrésznél már szűkös lesz. Ezért a legjobb, ha kipróbálják a szimpatikusnak tűnő jacuzzi modellt vásárlás előtt.

 

2. Hol szeretnénk használni?

Azt is át kell gondolni, hogy hol szeretnék használni a jacuzzit. A lakásban, a teraszon vagy esetleg a kertben? Fontos, hogy megfelelő hely álljon rendelkezésre a jacuzzi elhelyezéséhez, és azt is számításba kell venni, hogy a kiválasztott helyre hogyan lehet a jacuzzit eljuttatni. Hiába van elegendő helyünk, ha az oda vezető úton egy ajtón, vagy lépcsőfordulón nem fér át a kiválasztott jacuzzi. Szerencsére ma már számos kreatív megoldás létezik a jacuzzi szállítására, de a kellemetlen meglepetések elkerülése miatt erről érdemes előre tájékozódni.

 

3. Fúvókák száma, elrendezése

Általános tévhit, hogy minél több fúvóka van egy jacuzziban, az annál jobb. Ez nem feltétlenül van így, a fúvókák számánál sokkal fontosabb szempont a fúvókák és a szivattyúk elrendezése. Hiába van egy jacuzziban sok fúvóka, ha azok nem arányosan, átgondoltan vannak elhelyezve, nem fognak kellemes élményt nyújtani. A komoly masszázsmedence gyártók évekig fejlesztik és tesztelik a medencéket, hogy a legjobb élményt tudják nyújtani. 

Masszázsmedence burkolattal
Kültéri masszázsmedence egyedi burkolattal

4. Áramfelhasználás

A jacuzzi kiválasztásához azt is tudni kell, hogy milyen hálózati feszültség áll rendelkezésre. Vannak olyan jacuzzi típusok, amik 230 V-on működnek, de vannak olyanok, amiknek 400 V-ra van szükségük.

 

5. Milyen márkát válasszunk?

Milyen jacuzzi márkát érdemes választani? A Nordenstil Kft. márkafüggetlen, ezért nem szeretnénk egy márkát sem kiemelni, de amit mindenképpen javaslunk, hogy csak olyan márkát válasszanak, amelyek már több éve jelen vannak Magyarországon. Ezek a cégek probléma esetén azonnali segítséget tudnak nyújtani, van megfelelő alkatrészellátás és szervízháttér. Külföldi cégektől az interneten ma már könnyedén lehet jacuzzit rendelni, de probléma esetén nehézkes a kommunikáció velük, és arról álmodni sem lehet, hogy személyesen kiküldenek valakit a problémát orvosolni.

 

6. Szervizelhetőség

Előfordulhat, hogy problémák lesznek egy jacuzzival, és akkor nagyon nem mindegy, hogy mennyire könnyen szervizelhető modellt választottunk. Vannak olyan modellek, ahol a hősziegetelést úgy oldják meg, hogy a medencetestet és a csöveket telefújják purhabbal, ami semmi gondot nem okoz egészen addig, míg valami probléma fel nem merül, el nem kezd mondjuk csöpögni.  Gondolom nem kell részleteznünk, hogy mekkora nehézséget okoz egy ilyen masszázsmedence szervizelése, hogy egyáltalán a probléma forrását meg lehessen találni, a takarításról nem is beszélve!

 

7. Hőszigetelés

A megfelelő hőszigeteléssel jelentősen csökkenteni lehet a jacuzzi fenntartási költségeit. Az olyan modellek, ahol le van hőszigetelve oldalburkolat, a motor által termelt hőt is felhasználják, ezáltal kevesebb áramot fogyasztanak.

 

Ha jacuzzit szeretne otthonába, ezek a legfontosabb szempontok, amiket mindenképpen át kell gondolni jacuzzi vásárlás előtt. Ha segítséget szeretne kérni az Ön számára legmegfelelőbb jacuzzi kiválasztásához, kérje ingyenes szaktanácsadásunkat!

Zsigri László

Telefon: +36 30 229 4478

E-mail: zsigri.laszlo@nordenstil.com

Válasszon!







Jacuzzi otthonra – a jacuzzi vásárlás 7 legfontosabb szempontja
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás