Jacuzzi áramfogyasztása - mennyi áramot fogyaszt a jacuzzi?

hydropool aquatrainer 19fx - 1

Általában az első kérdés, amit a masszázsmedence iránt érdeklődők feltesznek, hogy mennyi a jacuzzi áramfogyasztása, mennyi áramot fogyaszt a jacuzzi. Egyszerű kérdésnek tűnik, de mégsem könnyű megválaszolni, ugyanis nagyon sok tényezőtől függ a jacuzzi áramfogyasztása.

Jacuzzi áramfogyasztását befolyásoló tényezők

1.Méret

Értelem szerűen egy 6 személyes jacuzzi több áramot fogyaszt, mint egy két személyes, több energiára van szükség 1200 l vizet felmelegíteni, mint 800-at. De ez nem jelenti azt, hogy egy 6 személyes jacuzzi háromszor annyi áramot fogyasztana, de többet mint egy két személyes. Azért ez nem jelent túl nagy költséget, ezért csak az áramfogyasztás miatt nem érdemes kisebb jacuzzit választani, mert elég bosszantó, ha használat során kicsinek bizonyul az igényekhez képest a választott jakuzzi, nem fér bele az egész család, nem tudja mindenki használni aki szeretné.

2. Környezet hőmérséklete

A masszázsmedence áramfogyasztását a környezet hőmérséklete is befolyásolja, kültéri használat esetén például télen, ha kint -5 fok van magasabb lesz a fogyasztás, mint nyáron 30 fokban. Beltéri használat esetén mivel a hőmérséklet nagyjából állandó évszaktól függetlenül nincs ilyen ingadozás az áramfogyasztásban.

3. Használat módja

Ahogy egy autó fogyasztását is befolyásolja a sofőr vezetési stílusa, úgy a jakuzzi fogyasztását is befolyásolja a használat módja. Ha csak hétvégén használják a masszázsmedencét, akkor érdemes levenni hétköznap a hőfokot, és csak hétvégére beállítani a magasabb vízhőfokot. Ha nem használják a jacuzzit, akkor mindig tegyenek rá thermotetőt, ami segít a víz hőmérsékletét megőrizni, ezáltal áramot spórolni. Ez különösen kültéri használat esetén nagyon fontos!

3+1. Az adott model hőszigetelése

A jacuzzi áramfogyasztását nagy mértékben befolyásolja, hogy az adott masszázsmedence mennyire jól hőszigetelt, mennyire energiatakarékosra tervezték. Mi a Nodenstilnél csak elsőosztályú jacuzzikat forgalmazunk, olyan gyártóktól, akik különleges figyelmet fordítanak a jacuzzik hőszigetelésére.

 

A Vitalspa masszázsmedencék „4 évszak” hőszigetelő rendszere rendkívüli hatékonysággal konzerválja a vízből származó hőenergiát. Innovatív hőszigetelő rendszere pedig segít az energia költségek alacsony szinten tartásában. A Vitalspa jakuzzik több rétegben vannak szigetelve, a teljes medence test mellett a fa oldalburkolat és a medence talapzat is szigetelve van, úgy hogy a medence csövezéséhez és belső berendezéseihez könnyen hozzá lehessen férni.

 

A Hydropool jacuzzik Dupla Hőcsapda hőszigetelésének köszönhetően, a Hydropool úszó- és masszázsmedence gyártóként elsőként felelt meg a szigorú CEC (Kaliforniai Energia Bizottság) energiahatékonysági követelményeinek. A Hydropool „Dupla hőcsapda” hőszigetelése egy olyan kettős szigetelés, ami a világ egyik legenergiatakarékosabb medencéjévé tette a Hydropool medencéket. A medencék saját gépészetük által használt hulladék hőjükkel szigetelnek. Hő tartásuk rendkívül jó, így kevesebb energiát használnak fel a fűtésre, és tovább tartják melegen a vizet. Így energiát takaríthatunk meg.

 

Jacuzzi áramfogyasztása mennyi az annyi?

Ahogy a cikkben írtuk nehéz pontos összeget mondani, átlagos használat esetén medence mérettől függően havi 5000-9000 Ft költséggel lehet kalkulálni.

Jacuzzi áramfogyasztása
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás