Szauna áramfogyasztása

m_5_tipp_a_tokeletes_finn_szaunahoz_b

Mennyi a szauna áramfogyasztása? Mekkora villanyszámlára számíthatunk, ha rendszeresen szaunázunk otthonunkban? Miben különbözik a finn szauna és az infraszauna áramfogyasztása?

 

Mitől függ a szauna áramfogyasztása?

 

A szauna áramfogyasztását több dolog is befolyásolja, ezért nehéz egy konkrét összeget megadni, mert ez szaunánként eltérő lehet.

 

A szauna áramfogyasztását befolyásolja a szauna mérete, logikus hogy több áram szükséges egy 5 személyes szauna felfűtéséhez, mint egy két személyes szaunáéhoz.

 

Szintén befolyásolja a szauna áramfogyasztását, hogy miből készült a szauna fala. Az üvegfalú szauna kétség kívül nagyon látványos, de az üveg rosszabb hőszigetelő, így az üvegfalú szaunák áramfogyasztása valamivel magasabb.

 

A külső hőmérséklet is befolyásolja a szauna fogyasztását, de ez leginkább csak a kültéri szaunák esetében számít. Ha kint mínusz 10 fok van nyílván több energia kell a szauna felfűtéséhez, mint tavasszal 20 fokban.

kültéri szauna teraszra

 

Finn szauna áramfogyasztása

Mégis mekkora költséggel lehet számolni finn szauna használata esetén?

Beltéri finn szauna esetén úgy lehet kalkulálni, hogy egy felfűtés áramköltsége kb. 300 Ft, kültéri szauna esetén pedig kb. 900 Ft.

 

Infraszauna áramfogyasztása

Az infraszaunánál nincsen szükség felfűtésre, bekapcsolják és már lehet is használni. Az infraszauna áramfogyasztása családi használat esetén kb. 2-3,5 kw óránként. Az infraszaunát általában fél óráig szokták használni, így egy  használat költsége kb. 50 Ft.

Szauna áramfogyasztása
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás