Szauna otthonra - szauna vásárlás 5+1 szempontja

Szaunát szeretne otthonába? Szauna vásárláskor egy olyan döntést kell meghozni, ami ideális esetben 10-15-re szól. Íme a legfontosabb szempontok, amiket mindenképpen át kell gondolni szauna vásárlás előtt.

 

kültéri infraszauna

Szauna otthonra - a szauna vásárlás 5+1 szempontja

 

1.Hányan szeretnék használni a szaunát?

Szauna vásárlás előtt mindenképpen javasolt számításba venni, hogy hányan szeretnék használni a szaunát, csak a szűk család, vagy a barátaikat is meg szeretnék invitálni egy szauna partyra.

Azt is érdemes átgondolni, hogy hogyan szeretnék a szaunát használni. Vannak akik fekve szeretnek szaunázni, ebben az esetben hiába használja csak egy ember a szaunát, legalább két személyes szaunára van szükség.

 

2. Hova szeretné az otthonában elhelyezni a szaunát?

Szaunát gyakorlatilag bárhova lehet építeni, fürdőszobába, sarokba, wellness helyiségbe, pihenőbe, kertkapcsolatos nappaliba. Akár házon kívül is építhető, ha a házban nincsen elég hely. A teraszra is el lehet helyezni a szaunát, ekkor beton vagy térkövezett alapra van szükség és áramra. Ezen kívül lehetőség van kültéri szauna, szaunaház építésére is, ebben az esetben megfelelő hőszigetelésrssel kell ellátni a szaunát.

kültéri szauna teraszra

 

3. Mekkora hely áll rendelkezésre?

Szaunát már egészen kis helyre is lehet építeni, egy egy  személyes ülő infraszauna 1x1 m helyen elfér, míg egy egy személyes ülő finn szauna helyigénye 1x1,5 m. Ha fekve is szeretnék használni a szaunát, több személyes szaunát szeretnének, vagy finn szauna esetén szeretnék ha lennének benne szintek, akkor természetesen ennél nagyobb helyre van szükség.

Az egyedi szaunák előnye, hogy helytakarékosak, pont méretre készülnek, így kis helyből is a maximális funkcionalitást lehet kihozni.

 

4. Milyen típusú szaunát szeretne otthonra?

Többféle szauna közül lehet választani:

Finn szauna - hagyományos szauna, ami szauna kályhával működik.

Infraszauna - az infraszauna infrasugarakkal melegíti fel a testet. Alacsonyabb hőmérsékleten műkődik, mint a finn szauna, ezért gyerekek, idősek, szív- és érrendszeri problémákkal rendelkezők is használhatják.

Kombinált szauna - finn szauna és infraszauna egyben, így mind a finn szauna, mind az infraszauna előnyeit élvezhetik.

5. Milyen stílusú szaunát szeretne otthonra?

Fontos, hogy a szauna passzoljon a lakás, ház stílusához és a közvetlen környezetéhez is. Az egyedileg épített szaunák esetében széles faanyag választékból lehet válogatni, például északi csomós fenyő, finn rezgő nyárfa, thermowood nyárfa, abachi, magnólia, kanadai vöröscédrus és thermowood kőris. Fontos a megfelelő, a környezet stílusához, az elképzelésünkhöz passzoló faanyag kiválasztása, hisz 10-15 évre választjuk. A faanyag minősége és vastagsága sem elhanyagolandó szempont, ugyanis ha 15 mm vastag faanyagot használnak, azt 5-6 év használat után át lehet csiszolni. Egy ilyen felújítás után olyan a szauna, mintha teljesen új lenne. Az előregyártott szaunákhoz általában 3-4 mm-es faanyagot használnak, így ezeknél nincsen lehetőség az átcsiszolásra.

 

A szauna falát nem csak fából lehet építeni, lehetőség van részben vagy egészben üvegből vagy akár sótéglából készíteni.

 

Az üvegfalú szauna modern és látványos, a sószauna pedig nem csak nagyszerű vizuális élményt nyújt, hanem tovább fokozza a szauna jótékony hatását. Fertőtleníti a légutakat és csökkenti az asztmás és allergiás panaszokat.

 

Üvegfalú Kombinált szauna Nordenstil
Egyedi kombinált szauna gyártás

 

5+1 Milyen extrákat szeretne a szaunához?

A szaunázás egy élmény, amit különböző kiegészítőkkel fokozni lehet. Például az alábbi extrákkal lehet még hangulatosabbá varázsolni az otthoni szaunát:

  • Fényterápia
  • Led-es csillagos égbolt
  • Led világítás választott színben
  • Ergonómikus pihenőpad
  • Bluetooth beépítés 2 hangszóróval
  • Padozat alatti hangulatvilágítás
  • Csepegtetős aromaterápia
  • Luxus hőmérő/Hygrométer

Szívesen segítünk az Ön igényei számára legmegfelelőbb szauna kiválasztásában, vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Szauna otthonra
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás