Gőzkabin otthonra - milyen gőzkabint válasszunk?

Gőzfürdő, gőzkabin használata évtizedek óta népszerű a wellness központokban, fitness klubokban, köszönhetően regeneráló, relaxáló hatásának. Szerencsére ma már nem kell kimozdulni, hogy élvezhessük a gőzfürdő jótékony hatását, mert gőzkabint otthonra is építhetünk. Több lehetőség is van az otthoni gőzkabin létesítésére, ezeket mutatom most be ebben a cikkben, előnyeivel, hátrányaival.

 

gőzkabin otthonra

 

Gőzkabin otthonra - Előre gyárott gőzkabinok

 

Ma már egész egyszerűen hozzájuthatunk egy gőzkabinhoz, hiszen több féle típusú előre gyártott gőzkabin közül választhatunk. Ezek általában olyan zuhanyfülkék, amik egyéb extrákkal is fel vannak szerelve, ezek közül az egyik a gőzfürdő. Egy gőzgenerátor forralja fel a vizet, és juttatja a gőzt a zárt zuhanyfülkébe. Természetesen nem csak gőzfürdőre, hanem zuhanyzásra is lehet használni őket, és általában egy ülőkét is elhelyeznek, hogy kényelmesen élvezhessük a gőzfürdőt.

 

Azt is számításba kell venni az előre gyártott gőzkabinok vásárlásánál, hogy a beüzemelésük összetettebb feladat, hiszen rá kell kötni a villamos- és vízhálózatra, a gőzgenerátort is be kell üzemelni. Ha a fal nem teljesen vízszintes, akkor a gőzkabin nem fog pontosan illeszkedni.

 

Az előre gyártott gőzkabin előnye, hogy az ára kedvezőbb, mint egy épített gőzkabinnak, de vannak hátrányai is.

 

Ezek a gőzkabinok max. 2-3 személyesek, és nehezebb olyan stílust találni, ami illeszkedik a lakás enteriőrjéhez, sok rajtuk az üveg, amit nehezebb takarítani.  A vízzárás nem mindig tökéletes és a gőz kimegy a kabinból ami hosszú távon kárt okozhat a helyiségben, nem tesz jót a falaknak, bútoroknak.

 

Egy ilyen előre gyártott  gőzkabint kb. 5-6 évig lehet használni. Ha esetleg elromlik, akkor a szervízelése nem mindig egyszerű, mert az alkatrész ellátással szoktak problémák lenni.

 

Gőzkabin otthonra - Épített gőzkabin

 

A másik lehetőség ha saját gőzkabint szeretnénk otthonunkba, a gőzkabin építés. A gőzkabin építése többe kerül, mint az előre gyártott gőzkabinok, cserébe sokkal jobban szárnyalhat a fantáziánk, lakáshoz passzoló designt választhatunk a gőzkabinunknak, a különböző csempéknek és gőzkabin világításnak köszönhetően. Az épített gőzkabinban használt csempék tartósabbak és könnyebben tisztíthatóak, mint az üveg.

 

Otthoni gőzkabin
3 személyes gőzkabin

 

Míg az előregyártott gőzkabinok általában max. 2-3 személyesek, addig épített gőzkabint bármekkora méretben lehet kivitelezni. Így ha a gőzkabinbt társasági élményként is szeretné használni, akkor az épített gőzkabin a Önnek való választás.

 

Az épített gőzkabinoknál a vízzárás tökéletesen megoldott, és az automatikus elszívás biztosítja, hogy ne kerüljön gőz a kabinon kívülre.

 

Egy épített gőzkabin hosszú távra szól, akár 15-30 évig lehet használni.

 

Élőre gyártott vagy épített gőzkabint válasszak?

 

Összefoglalva az előre gyártott gőzkabinok olcsóbbak, de rövidebb ideig lehet őket használni, kevésbé alakíthatóak a lakás stílusához. Ha csak alkalomszerűen akarják használni, akkor egy előre gyártott gőzkabin is megfelelő lehet.

 

Ha nagyobb méretű gőzkabint szeretne, amit együtt használhat az egész család, fontos Önnek, hogy passzoljon a lakás stílusához és hosszú távon szeretné használni akkor az épített gőzkabin javasolt.

 

Ha szeretne gőzkabint otthonába, kérdései vannak a gőzkabin építéssel kapcsolatban, keressen Bennünket és kérjen ajánlatot ide kattintva.

Zsigri László

Telefon: +36 30 229 4478

E-mail: zsigri.laszlo@nordenstil.com

 

Gőzkabin otthonra képek

Gőzkabin otthonra
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás