Medenceárak: górcső alatt a kerti medencék

kerti medence, kültéri medence

 Az ötlettől a kivitelezésig

 

Ahogy közeledik a nyár, egyre inkább felerősödik sokakban a vágy, hogy otthonunkban is kellemesen lubickolhassanak. A kerti medence látványos és hasznos, ha az egész család élvezheti előnyeit. Amilyen gyorsan megszületik a döntés a kerti medence mellett, annyit késik az ötlet megvalósítása...  A rengeteg típus közül nem is olyan egyszerű választani, a medenceárak pedig tovább bonyolítják a helyzetet. A medenceárak esetében is igaz a mondás: lehet, hogy az olcsóbb a drágább?

 

 

Nyárváró fejtörő: hogyan viszonyulnak egymáshoz a medencetípusok és a medenceárak?

 

 1. Merevített falú medencék

A legolcsóbbak a műanyag, merevített falú medencék. A medence falának a tetején felfújható perem van, általában 3 méter átmérőjű. Hátránya, hogy nem téliesíthető, a nyár végén szét kell szedni, és fagymentes helyen tárolni.

 

 

2. Csővázas műanyag medencék

Tartósabbak a csővázas műanyag medencék, amelyeknek nincs pereme, hanem csővázzal vannak megtámasztva. Ezek már nagyobbak, éppen ezért az áruk is magasabb. Télire ezt is vízteleníteni kell, és szétszedve tárolni.

 

 

3. Merevfalú műanyag medencék

A merevfalú műanyag medencék oldalfala galvanizált és festett acéllemezből készül, belül PVC fólia biztosítja a vízzárást. Ez a legdrágább kész medence, felállításához 2-3 ember szükséges. Télre kint lehet hagyni.

 

 

4. Műanyag medenceárak

A műanyag medenceárak elsősorban a medence tartósságától függenek. A kevésbé időtállóak pár év alatt tönkremennek, sőt az az eset sem ritka, amikor valaki évente új medencét vásárol. Vannak olyan kompozit medencék, amelyek már sokkal tartósabbak, ám ez az áron is érződik: nem egy esetben drágábbak, mint egy épített medence!

 

 

5. Épített medencék

Az épített medencék magasabb árfekvést képviselnek a medenceárak tekintetében, élettartamuk viszont sokkal nagyobb. Ezt a kategóriát gyakorlatilag nem lehet tönkretenni, nem kell attól tartani, hogy pár év múlva a kukába kerül. Környezettudatos választás: nem marad utána nehezen lebomló hulladék.

 

Aki a medenceépítés mellett dönt, választhat süllyesztett vagy feszített víztükrű medence közül. A süllyesztett víztükrű medencénél a vízszint alacsonyabb a peremnél, a feszített esetében a peremig ér. A süllyesztett víztükrű medenceárak kedvezőbbek: 20-30 százalékkal olcsóbbak, mint társaik. Éppen ezért a magán felhasználók körében elterjedtebbek. Közintézmények a feszített víztükrű medencék mellett adják le a voksukat, mivel ezek a vízhigiénia szempontjából sokkal kedvezőbbek, és számukra már ez az előírás.

 Bármilyen medence típust is választ a medence védelmére is gondolni kell, mint például medence takaró ponyva használata, így ennek a költségét is számításba kell venni.

A medenceárak meghozták a kedvét a csobbanáshoz?
Győződjön meg róla, hogy a kerti medence nem luxus, kérjen árajánlatot>>

Medenceárak: górcső alatt a kerti medencék
Cimke:
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás