5 tipp a tökéletes Finn szauna élményhez – avagy mit kell tudni a finn szaunáról?

m_5_tipp_a_tokeletes_finn_szaunahoz_b

A finn hagyományok szerint a szauna skandináv, válogatott minőségű fából készül, mely biztosítja a szauna hosszú távú stabilitását.  Szent hely, ahol nemcsak a test töltődik fel, hanem a lélek is. Közösségi tér, amit a családdal, barátokkal osztunk meg szívesen.

           

A Nordentil csapata tiszteli a hagyományokat. Hisszük, hogy a legjobb egészségre gyakorolt hatást és a legtöbb élményt úgy biztosíthatjuk Önnek, ha megőrizzük a finn szauna hagyományait, miközben kialakításban kilépünk a megszokottból és egyedi stílussal, megoldásokkal ajándékozzuk meg a szaunát és felhasználóját.

 

Ebben a cikkben 7 olyan tippet szeretnénk adni, mely tökéletessé teszi a finn szauna élményét.

 

 

  1. Tipp - a megfelelő fa kiválasztása

 

A finn szauna funkcionalitását mi biztosítjuk, stílusosan „felöltöztetni” pedig együtt fogjuk Önnel. A szauna kívül-belül a természet jegyeit és hangulatát hordozza. Ehhez válogatott minőségű faanyag kínálatból, a szauna és környezete stílusától függően választhatunk: északi csomós fenyő, finn rezgő nyárfa, thermowood nyárfa, abachi, magnólia, kanadai vöröscédrus és thermowood kőris.

 

Fontos a megfelelő, a környezet stílusához, az elképzelésünkhöz passzoló faanyag kiválasztása, hisz 10-15 évre választjuk. A finn rezgő nyárfa tökéletes a minimál stílusú szaunákhoz, a kanadai vöröscédrusnak pedig páratlan az illata.

 

 

  1. Tipp - a megfelelő kályha a megfelelő mérettel és hőmérséklettel

 

A modern finn szaunák hatékony szauna kályhákkal felszereltek, melyek a jelenlegi technológia élvonalában járnak. A szauna funkcionalitásától függően, megrendelőink igényeihez mérten biztosítunk hagyományos elektromos kályhát, locsolható torony kályhát, hőtárolós kályhát, gőzfejlesztős szauna kályhát vagy akár fatüzelésű szauna kályhát. A Sawo, Helo, Tylö és Harvia cégek megbízható kályháival dolgozunk.

 

A kályha a szauna lelke. A tervezés során már gondosan ügyelünk rá, hogy a szauna méreteit figyelembe véve a megfelelő kályha kerüljön a szaunába, ami rövid idő alatt fűti fel a kabint a kívánt hőfokra. A szauna hőmérsékleténél tekintettel kell lennünk arra, hogy ki mennyire bírja a magas hőfokot. A finn szauna optimális hőmérséklete a mediterrán szervezetnek 70’C, ez nem terheli meg a szívet és egy egészséges izzadást, méregtelenítést érhetünk el. Saját szervezetünket figyelve emeljük a hőmérsékletet szükség esetén.

 

 

  1. Tipp - a megfelelő stílus és méret meghatározása

 

A finn szauna stílusa lehet a tradicionálistól az egészen modernig bármilyen. A finn szauna a nyugalom szigete, melynek nemcsak az egészségre gyakorolt jótékony, hanem stresszoldó hatása is hangsúlyos. A finn szauna a mindennapokban biztosítja a család egészségét, normalizálja a vérnyomást, tisztít és méregtelenít. Az egyedi finn szaunát úgy tervezzük és alakítsuk ki, hogy tökéletes tere legyen a családi vagy baráti, hangulatos estéknek, a relaxálásnak és a rekreációnak. Legyen benne megfelelő mennyiségű fekvő és ülő felület, optimális magasság és ajtó szélesség.

 

 

  1. Tipp - tisztaság, karbantartás

 

Sokan azt gondolják, a magas hőmérséklet egyben tiszta környezetet biztosít. Vegyük figyelembe, hogy a szauna a méregtelenítés, izzadás és tisztulás helyisége. A szaunázások gyakoriságától függően szükséges a szaunát kímélő szauna tisztítóval áttörölni, padozatát átkefélni, megfelelően szellőztetni.

 

Fontos, hogy oxigéndús, baktériummentes, tiszta levegőt melegítsen fel a szauna kályha, mely valóban az egészségünket tudja szolgálni. A lecseppenő illóolajoktól foltos ülőfelületeket időközönként javasolt átcsiszolni, a köveket fehéredésük alapján lecserélni.

 

 

  1. Tipp - plusz kiegészítők a szauna élmény fokozásához

 

A finn szauna stílusához és megrendelőink igényeihez igazodva különböző kiegészítőkkel tudjuk igazán exkluzívvá varázsolni a szauna élményt.

 

Választhatunk:

  • Himalájai sóterápiát, sófalat
  • Fényterápiát (4 színű)
  • Led-es csillagos égboltot
  • Led világítást választott színben bárhová
  • Ergonómikus pihenőpadot
  • Bluetooth beépítést 2 hangszóróval
  • Padozat alatti hangulatvilágítást
  • Választható ablakot, ajtót
  • Csepegtetős aromaterápiát
  • Luxus hőmérőt/Hygrométert

 

A szaunázás egy élmény… az élmények tartják össze a családokat, barátokat. Ehhez az összetartáshoz és közös élményekhez kíván kellemes időtöltést és jó egészséget a Nordenstil csapata.

5 tipp a tökéletes Finn szauna élményhez – avagy mit kell tudni a finn szaunáról?
MENÜ
Nordenstil termékek
Hírlevél feliratkozás